Anpassad sökning

torsdag, juli 04, 2019

2017 Seghesio Family Vineyards Zinfandel Sonoma County


Nästan 920 000 flaskor av Seghesios bas-zin producerades i årgång 2017. Vinet går ofta att hitta även i små Sb-butiker. Det är utmärkt eftersom detta vin som numera kostar 209 kr, alltid brukar hålla hög kvalité.  

Seghesio Family Vineyards håller till i Healdsburg, strax norr om San Fransisco. Det var 1949 som familjen köpte Scatena Winery och flyttade en stor del av sin verksamhet till den lilla staden.  Seghesio är kanske mest kända för sina olika Zinfandels men har också flera andra druvor planterade på sina vingårdar. 

Druvorna till vinet kommer från vingårdar i nästan hela Sonoma County. Druvblandningen i årgång 2017 består av 87% Zinfandel, 9% Petite Sirah, 2% Carignan, 1% Syrah och 1% icke namngivna blandade röda druvor. Vinet har legat 9 månader på 70% amerikanska, där 12% var nya, och 30% franska ekfat.  

Det hela doftar körsbär och björnbär och en aning sylt. Vi hittar också choklad, mynta och lite grön paprika. Smaken domineras av mulliga, mörka bär. Fatlagringen är tydlig och här återfinns också choklad. En mycket trevlig seriös Zinfandel och 2017 är en riktigt fin årgång.. 

Vi dricker vinet till ryggbiff, bea och krossad potatis. Det senare är ett mycket trevligt sätt att servera små fina potatisar med skalet kvar. Koka, låt svalna. tryck till så potatisen krossas men inte faller isär och stek därefter i smör och olja.  


Ryggbiff med krossad potatis, sallad och bea.

Inga kommentarer: