lördag, februari 16, 2013

2011 Beringer Chardonnay Napa Valley


Jen blir lite förälskad i det här vinet från Beringer Vineyards som i dag ägs av jättefirman Treasury Wine Estates från Australien. Jag är inte lika odelat positiv men visst är det ett habilt vin om det är krämig, fatad och relativt billig chard man är ute efter. Drick den i så fall nu. Det här är inget som tjänar på att ta upp plats i vinkällaren.

Nästan hälften av druvjuicen har legat på små franska ekfat (6% nya) i 8 månader. Det låter inte uppseendeväckande men vinet har en tydligt doft av rostade fat. Här finns också smör och vanilj tillsammans med päron, citrus och aprikos. 

I munnen är vinet mjukt men med en behaglig rund syra. Här finns äpple, päron, persika och tropisk frukt tillsammans med fat och vanilj.

Vi dricker vinet till majskyckling som vi stekt i ugn tillsammans med citron och oliver. Till detta har vi bulgur med bland annat cashew. Det hela fungerar bra med vinet som finns i beställningssortimentet och kostar 169 kr.

Till majskycklingen med citron och oliver serverar vi bulgur med feta, cashew
och persilja, en blandsallad och yoghurtsås med rostad paprika och dragon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar