söndag, februari 10, 2013

2009 Elephant Hill Syrah Reserve


Nya Zeeländsk Syrah från Elephant Hill som borde passa min smak bra men som lämnar mig tämligen oberörd. Vinet kostar 199 kronor på Sb och det finns fortfarande flaskor kvar i vinkällarbutikerna.

Vi dricker vinet till hamburgare på amerikansk högrev med fantastiska bröd från Magnus Johansson. Elefantvinet har en trevlig doft med solmogna körsbär, och blåbär som kryddats upp med peppar, nejlikor och anis. De 16 månaderna på nya franska fat har satt sina spår och doften av skoblock är påtaglig. Här finns också gräs, blandade örter och russin.   

Vinet har ganska hög sötma och schysst syra. Smaken är bärig med vinbär, körsbär och fat.

Inget fel alltså och bättre än 2008:an men inget jag kommer att köpa igen.

Hamburgare med ost och bacon

3 kommentarer:

  1. Hej,

    Bra blogg samt inte många andra som testar så mycket ZIn som du gör, vilket faller mig i smaken.

    Ser att du verkar äta en och annan köttbit från staterna, visst vet du hur djurfödan ser ut där, samt att många av djuren får bära plåster bakom örat som utsöndrar tillväxthormoner så djuren skall växa fortare? Jag körde också mycket på jämNkarkött innan jag visste.

    Spana in denna film på svt play, om kött, ca 50 min lång och otroligt sevärd

    http://urplay.se/Produkter/170958-Varlden-Alskade-kott

    Mvh Johan

    SvaraRadera
  2. Förresten Johan, Bogle Zinfsndel, en februari nyhet dom är riktigt bra.

    Ha det

    /J

    SvaraRadera
  3. Hej Johan och tack! Bogle (och andra intressanta zins) är inhandlade och kommer att testas framöver.

    Tack för tipset om köttfilmen!

    SvaraRadera