Strålande mogen Riesling med doft av petroleum, mineral, honung, melon, krusbär och citron. Smaken som inte är speciellt söt för en spätlese och som det blir med lite ålder, innehåller en hel del torkade frukter, citrus och honung. En mogen, elegant och fantastiskt god Mosel-Saar-Ruwer-Riesling med vass men balanserad syra och lång avslutning. Fungerar utmärkt till den lättlagade pumpasoppan men ett vin med något högre sötma hade nog varit ännu ett strå vassare.
Pumpasoppa
2 pers
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g pumpa (vi använder Hokaido men Butter Nut fungerar lika bra)
1 msk olivolja
1/2 l vatten
2 msk hönsbuljong
Pumpasoppa
2 pers
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g pumpa (vi använder Hokaido men Butter Nut fungerar lika bra)
1 msk olivolja
1/2 l vatten
2 msk hönsbuljong
3 kvistar färsk timjan
2 dl matlagningsgrädde
1 msk färsk, riven ingefära
saften av en ½ apelsin
salt & peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i tärningar. Fräs i en gryta i olja utan att det tar färg. Späd med buljong och låt koka med timjankvistarna under ca 10 minuter. Mixa och sila soppan. Späd med grädde. Smaka av med riven färsk ingefära och apelsinsaft samt salt och peppar.
2 dl matlagningsgrädde
1 msk färsk, riven ingefära
saften av en ½ apelsin
salt & peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i tärningar. Fräs i en gryta i olja utan att det tar färg. Späd med buljong och låt koka med timjankvistarna under ca 10 minuter. Mixa och sila soppan. Späd med grädde. Smaka av med riven färsk ingefära och apelsinsaft samt salt och peppar.
Apgod soppa! Tack.
SvaraRaderaVisst var den god!
SvaraRaderaOm det blev något över på pumpan så rekommenderar jag pumpa-pizzan som jag lade ut recept på i dag.