lördag, juni 08, 2024

2014 El Corazon Find it in Your Heart


2014 El Corazon Find it in Your Heart

Find It In Your Heart har den kanske mest udda framsidesetiketten jag sett på ett vin. Det är helt enkelt bara en bit tejp! Kanske är det ett tecken på den lekfullhet som tycks råda hos El Corazon Winery i Walla Walla, Washington State.

Men trots att man är skojfrisk och håller på med en del trams, på hemsidan kan man köpa karaffer formade som penisar, är El Corazon ytterst seriösa med sina viner. Tro inget annat! 

Tejp istället för etikett.

Det finns ingen information om Find It In Your Heart på hemsidan men jag har varit i kontakt med El Corazon och fick beskedet att 2014 bestod druvblandningen av 50% Malbec, 25% Cabernet Franc och 25% Petit Verdot. Resultatet har blivit ett stort, fruktigt vin som nu, tio år senare, fortfarande har kvar några torra tanniner.

I doften finns en hel del björnbär och blåbär tillsammans med läder och en blodig ton med järn. Lite salmiak kryddar till det hela. Som jag var inne på ovan är det mycket smak och även om de torra tanninerna finns där är de ganska mjuka. Massor av mörka bär har pressats ner i flaskan. Det handlar främst om svarta vinbär och körsbär. Vi hittar också lite mjölkchoklad. Ett väldigt bra vin och jag önskar vi hade fler flaskor.

Vi dricker det härliga vinet till varsin riktigt fin sörmländsk entrecôte med café de Paris-smör, potatis mille feuille och haricots verts.


Café de Paris-smör

200 g smör
2 msk chilisås
Några stänk Franks Red Hot (eller tabasco)
2 tsk curry
3 tsk worcestersås
2 klyftor vitlök, riven
0,5 msk torkad oregano
0,5 msk torkad dragon
1 msk dijonsenap
2 tsk paprikapulver
1 msk cognac
1 schalottenlök
salt

Rör ihop alla ingredienser. Forma till rullar och kyl om smöret inte ska användas direkt.

Smöret eller såsen kommer från Café de Paris i Genève som endast serverar entrecôte med restaurangens eget smör. Receptet är hemligt. Vi lagade Stefans Ekengrens variant med den lilla skillnaden att vi stänkte i lite Franks Red Hot chilisås.

Entrecôte, Café de Paris-smör, potatis mille feuille och haricots verts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar