söndag, oktober 14, 2018

2014 Starmont Winery and Vineyards Merlot


För en tid sedan fick Jen och jag en burk baconjam i present. Ingen av oss hade tidigare provat detta märkliga påhitt. Vi bestämde oss för att använda sylten på ostburgare. Ett beslut vi inte ångrar. Jättegott! Nästa steg blir nog att göra en egen variant på bacon jam – kanske med en skvätt burbon. 

Att välja vin till burgarna var egentligen inte speciellt komplicerat och valet föll på en mjuk Merlot med något söt frukt. Vilken tur att Sb släppte just ett sådant vin 1 september! 

Druvorna till 2014 Merlot från Starmont Winery and Vineyards, är inköpta från olika vingårdar i Carneros.  Vinet har legat 20 månader på franska ekfat där 11% var nya. Finns i massor av butiker runt om i Sverige och priset ligger på 199 kr. 

Vinet har en ganska enkel men mycket trevlig doft med vinbär, björnbär, peppar och mynta. I smaken hittar vi körsbär, svarta vinbär och svartpeppar. Syran är ganska hög och fast vinet är mycket mjukt finns här en del tanniner.

En enkel men härlig kalifornier för under tvåhundringen. Bra köp!

Burgare med dubbel ost och baconjam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar