Mouton Noir Wines startades i Oregon 2007 av André Hueston Mack, en gång utsedd till "Best Young Sommelier in America". Killen kan alltså vin! Numera kan André också lägga till vinmakare på sina visitkort.
Bottoms up är en blend med mestadels Riesling men med små avdelar Viognier och Pinot Blanc. Det märkte inte jag. Enligt obekräftade uppgifter ska årgång 2015 vara en ren Riesling.
Vinet har en något blommig rieslingdoft med petroleum, apelsin, ananas och honung. Vinet upplevs som ganska sött även om det fortfarande kvalar in i den torra kategorin och i smaken finns päron, apelsin, ananas och honung.
Ett trevligt vin som jag gärna dricker igen till mat men som jag inte tror skulle funka speciellt bra som sällskapsvin i bersån. Bottoms up släpptes på Sb 21 april och kostar 151 kr.
Kokospanerad rödspätta med smörkokt ris och mangosalsa. |
Bottoms Up. Mycket gott och smakrikt. Provar gärna på nytt, men hur får man tag i det?
SvaraRaderaJag har ingen koll på detta. Tror att det var Fine Wines Sweden som importerade. Prova att kolla med dem: http://finewinessweden.se/
SvaraRadera