Baschardonnay från Jim Clendenen och hans Au Bon Climat i Santa Barbara som brukar vara ett säkert köp. Så även i denna senaste årgång och som vanligt kan vi inte hålla oss. Även om vinet har långt liv framför sig, korkar vi upp direkt. Vi blir knappast besvikna och vinet sitter som en sportmössa till vår fiskgratäng med sjötunga, spenat och mornaysås med champinjoner.
Druvorna kommer från fyra vingårdar i Central Coast där kanske Bien Nacido är den mest namnkunniga och från vilken största delen av frukten brukar komma från. De övriga är Sierra Madre, Los Alamos och Rancho Vinedo.
Vinet doftar päron, vanilj, skumbanan, smöriga popcorn och en aning champinjon. Samma saker återkommer i smaken. Vi upplever ABC Chardonnay 2013 som lätt och fräscht och tycker mycket om det. Priset ligger under tvåhundringen och det finns fortfarande en hel del flaskor kvar av de 1800 som släpptes på Sb den 5 juni. Vinet importeras av Enjoy.
Fiskgratäng på sjötunga, spenat och mornaysås med champinjoner. |
Oj, 10-20 års lagring säger du? Vad är det för speciellt i detta vin som låter dig dra de slutsatserna?
SvaraRaderaJag har nog lyckats skriva fel. 10-20 år låter ganska överdrivet...
SvaraRadera