lördag, december 03, 2011

2010 Torbreck Shiraz Woodcutter's

När NK på fredagen rear ut Wagyu entrecôte för det facila priset av 899 kr kilot och jag har vägarna förbi, tanker jag genast om och hoppar över den asiatiska hämtmat jag egentligen tänkt äta till middag. Att slänga en entrecôte i stekpannan kommer att gå fortare än att promenera och hämta mat och inte blir det dyrare heller.

Till köttet som visar sig vara strålande gott och mört, blev det pommes, tryffelsmör och kraftpaketet Woodcutter’s Shiraz från Torbreck i Barossa.

Vinet har en fruktig men något oren doft. Här finns plommon, hallon och björnbör men också gräs och örter, vitpeppar, fat och eukalyptus.

I smaken hittar jag plommon som inte fått mogna helt, hallon, örter och fat. Vinet är mjukt men har bra syra och aningen tanniner. Även om vinet är mycket ungt fungerar det bra att dricka nu med någon timme i karaff men det kan säkert med fördel ligga några år.

2010 Torbreck Shiraz Woodcutter’s släpptes 1 december och kostar 229 kr.


Waguy entrecôte med tryffelsmör och pommes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar