lördag, april 30, 2011

2006 The Directors Cellars Cabernet Sauvignon Claremont


Kanske var jag alltför snål med luftningen. Ett par timmar räckte uppenbarligen inte alls för det här vinet från Coonavarra som enligt många är Australiens bästa cab-ditrikt.  I vilket fall som är vinet som bäst dag två.

Claremont Cabernet Sauvignon  är gjort på 85% Cabernet Sauvignon och 15% Merlot. Det har legat 8 månader på franska ekfat (30% nya, 70% begagnade). Vinet lanserades på Sb i april 2009 och det finns fortfarande spridda flaskor kvar. Kostar 159 kr.

Vinet doftar gummi, svarta vinbär, mint, choklad och fat. Svarta vinbär dominerar i smaken och det roligaste med Claremont just nu är att det är förslutet med skruvkapsyl. Lagra - enligt importören WSB kan vinet ligga i 15 år, eller lufta riktigt länge.

Red Scream... och Korkdragaren har också provat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar