Härligt vitt vin från Sannio i Kampanien ungefär rakt innåt landet från Neapel, gjort på druvan Falanghina.
Vi dricker det till puntarelle som Jen tagit med sig hem från Milano och som vi tycker så mycket om, speciellt med den härligt knasiga sardellsåsen/dressingen och buffelmozzarella.
Puntrelle som vi aldrig sett i svenska butiker är skott från en sort cikoria som kallas catalognan. Den har en kraftig och ganska bitter smak som inte är så god på egen hand men med sardellsåsen och den milda mozzarellan är det fantastiskt.
Vinet som har en härligt rund syra, både doftar och smakar gråpäron och grape. Från citrusfrukten hittar vi både saft och zest. Doften innehåller ochså söt clementin och våt sten. Eftersmaken är ganska lång och här finns en aning beska.
Det här dricker vi gärna mer av men nästa gång blir det nog fisk och inte puntarelle på tallrikarna.
Hej!
SvaraRaderaAng. puntarelle så kan jag faktiskt rekommendera späda maskrosblad som substitut. Det låter måhända mysko men prova när det börjar våras, om du inte redan gjort det.
/Patrik
Hej Patrik,
SvaraRaderaTack så mycket för tipset. Jag ska ska definitivt prova maskrosbladen! Har nämligen svår längtan efter puntarelle då och då... Har provat med några olika salladssorter som substitut men inte varit riktigt nöjd.
/Johan P