söndag, januari 31, 2010
2007 Windsor Sonoma Cabernet Sauvignon Alexander Valley
Cabernet Sauvignon från Windsor Sonoma i Windsor strax norr om Santa Rosa i Kalifornien där ägaren Pat Roney och vinmakaren Marco DiGiulio enligt Jen och mig skapat ett enkelt och gott vin för 129 SEK.
Windsor Sonoma är väl representerat på Sb med fyra olika viner och för inte så länge sedan provade vi deras Private Reserve Zinfandel som även den föll oss väl i smaken.
Dagens cab doftar vinbär och körsbär, en del fat och örter. Vi hittar också en jordig ton och initialt klara mintiga drag som dock ganska snabbt luftas bort.
Smaken domineras också av frukt. Vinbär kommer främst, framför allt svarta men även en mindre mängd röda. Här finns också körsbär och blåbär. Faten ger sig givetvis tillkänna och här finns en del tanniner och ganska hög syra.
Sammantaget alltså en trevlig bekantskap och en kalifornisk Cabernet Sauvignon som inte gräver djupa hål i plånboken men för den sakens skull inte ger avkall på kvalitéten.
Till detta fruktiga och ganska syrarika röda vin serverar vi ugnsbakad lax med ett täcke av honung, dijonsenap och lite cashewnötter. Vid sidan om har vi smörstekta champinjoner, avokado och persika. En mycket lyckad kombination till vinet.
Frankofilen har också smakat.
Ugnsbakad lax med honung och dijonsenap
4 pers
4 skivor laxfilé, ca 400-500 g
25 g smör
2 msk dijonsenap
1 msk honung
25 g brödsmulor
15 g cashewnötter, rostade och grovhackade
salt
svartpeppar
Smält smöret och blanda med senap och honung. Häll på laxbitarna och strö över brödsmulor och cashewnötter. Baka i ugn 200°C i 15 minuter.
Kul att läsa. Låter som vi borde prova! MVH
SvaraRadera- Vintresserad
Det tycker jag att ni ska men förvänta er inget stort vin!
SvaraRaderaJag ser ju då fram emot att göra laxen. Mums!
SvaraRaderaVi tyckte den blev jättegod. Berätta gärna vad man tyckte i Finland.
SvaraRaderaVi provade laxen idag och den blev grymt bra. Det blir nog fler johan p-middagar till våra viner i framtiden :-)
SvaraRaderaHej Hobbyvinarn,
SvaraRaderaJag blir glad när någon lagar och gillar recepten från bloggen. Tack! Extra trevligt är det så klart att du gillade det så pass att du kan tänka dig att prova andra recept.
Läste på din blog att du druckit Pouilly-Fumé de Ladoucette och att det inte funkade. Jag har inte provat Pouilly-Fumé de Ladoucette sedan årgång 2005 men det tyckte vi mycket om.
Johan P
Vi uppskattade också vinet helt klart men nästa gång blir det nog över en stabil skaldjurssallad. Som maträtt är den lite friskare och gifter sig nog lite bättre med vinet.
SvaraRadera