torsdag, april 30, 2009

2007 Juliusspital Silvaner Grosses Gewächs Escherndorfer Lump

2007 Juliusspital Silvaner Grosses Gewächs Escherndorfer Lump

En mycket trevlig Silvaner med doft av päron, grape och mineral. Schysst syra, viss kryddighet från vitpeppar och trevlig fruktighet från päron och gröna äpple. Jättebra till förrätt med grön sparris, brynt smör med salvia, parmesan och pocherade vaktelägg.


Sparris och pocherade ägg med brynt smör

4 pers

500 g färsk grön sparris
4 vaktelägg
85 g smör
1 msk salvia
svartpeppar

Bryn smör och salvia i en kastrull på svag värme tills smöret blivit gyllenbrunt och håll det varmt. Ansa sparrisen och ångkoka den tills den mjuknat. Medan sparrisen ångkokas förbereder du en låg och vid stekpanna med sjudande vatten för att pochera äggen. Låt äggen glida ner i sjudande vattnet och pochera i 2 minuter. Lägg sparrisen på uppvärmda tallrikar. Ta upp äggen ur stekpannan med en hålslev, kyl i isvatten och lägg ovanpå sparrisen. Häll över brynt smör, strö över hyvlad parmesanost och rikligt med krossad svartpeppar.

Receptet från Tasteline men äggen är utbytta mot vakteldito.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar