söndag, november 16, 2008

Bodegas Barbadillo Cuco Oloroso Dry

Eftersom det bara var jag och britten Anthony som gillade svartsoppa senaste Mårtens gås och Anthony i år är och arbetar i Hong Kong hoppar vi över den goda blodsoppan och har en champinjonsoppa istället. Till denna en torr sherry som gifter sig utmärkt med smakerna av svamp, grädde och lite färsk timjan som vi kryddar med.


Champinjonsoppa med sherry och timjan

8 pers eller fler om soppan serveras som förrätt

1 kg champinjoner
2 gula lökar, hackade
2msk smör
1 l vatten
3 msk kycklingfond
1 l matlagningsgrädde
4 msk sherry
2 msk timjanblad (färska)
salt
vitpeppar

Rengör svampen och lägg några åt sidan. Hacka resten av svampen i små bitar. Stek lök och svamp i ca 5 min på mediumvärme. Tillsätt vatten, grädde och fond. Koka på svag värme i ca 15 min. Mixa med stavmixer och tillsätt 3 msk sherry. Smaka av med salt vitpeppar och ev. mer sherry. Skiva upp svampen och stek denna i smör. Strö över timjan och de stekta svampskivorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar