lördag, september 13, 2008

2005 Kenwood Yulupa Cabernet Sauvignon


I dag dricker vi en kalifornisk cab som i all sin enkelhet är riktigt bra om man har vinsmak som oss och föredrar fruktiga- framför de allra stamaste vinerna.

Kenwood Yulupa Cabernet Sauvignon innehåller 98% cab och 2% merlot och största delen av druvorna kommer från Lake och Sonoma County. Det har blyga men inte oexisterande tanniner. Vinet doftar svarta vinbär och körsbär, torkade örtkryddor och något mintigt som får mig att tänka på kylbalsam. Smaken är gräsig, kryddig och fruktig, framför allt hittar vi svarta vinbär och plommon. I både doft och smak är ekfatslagringen påtaglig.

Vinet är som sagt enkelt och något endimensionellt men fungerar bra till hängmörad ryggbiff med potatisgratäng men ännu bättre till Manchegon vi knaprar på efteråt.

Jag gillar egentligen inte att tala om prisvärdhet men det är ganska ofrånkomligt att inte göra det när ett 89 kronors vin levererar utan några större anmärkningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar