Vi har problem när vi ska bestämma vin till dagens förrätt och ger i uppdrag år den långe Jugoslaven att hitta något som funkar med butter nut-pumpasoppa och rostade svarta oliver.
Helt självklart var det inte för honom heller men hans svar blir till slut en torr Madeira. Denna dryck funkar förvånansvärt bra till den lite söta, milda och krämiga soppan med smak av timjan och av de koncentrerade och köttiga oliverna som har en svag ton av lakrits.
Soppan blir succé hos både stor och liten. Madeira har blivit en speciellt stor succé hos Jen. Hennes nya favoritdryck.
Butter nut-pumpasoppa
6 pers
600 g tärnad pumpa
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
färsk timjan
3 dl vatten
3 msk kycklingbuljong
4,5 dl vispgrädde
färskriven muskot
salt och peppar
Skär pumpan, schalotten- och vitlök i småbitar och koka dem mjuka i buljongen. Tillsätt vitt vin, grädde, kryddor och låt allt koka upp. Mixa och sila soppan för att få den helt fri från pumpatrådar. Strö på rostade oliver och hackad färsk timjan.
Rostade oliver (gör dem gärna en dag i förväg)
6 pers
150 g svarta oliver (med kärna och av hög kvalité).
Kärna ur oliverna. Rosta dem i 175 grader i ca 1,5 timme tills de är skrynkliga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar