söndag, november 18, 2007

2005 Bouvet-Ladubay Saphir Brut

2005 Bouvet-Ladubay Saphir Brut

Enkelt mousserande vin på Chenin Blanc och Chardonnay som doftar fruktigt av citrus och äpple med en aning honung. Smaken är frisk av citrus och äpple. Eftersmaken är förvånansvärt lång. En skvätt av vinet går ner i vår Pasta Vongole.


Pasta Vongole

2 pers

1 burk vongole-musslor (130 g)
1 st vitlöksklyfta, skivad
1/2 gul lök hackad
olja
1 dl vitvin
1 dl grädde
persilja
salt och peppar
några kötsbärstomater
pressad ciron

Fräs musslor, hackad vitlök och lök i oljan. Häll i vin och låt koka ca 2 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare 2 min. Tillsätt persiljan och körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med pasta och nyriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar