söndag, juli 01, 2007

2006 Josef Dockner Grüner Veltliner Exclusiv

2006 Josef Dockner Grüner Veltliner Exclusiv

Vi inleder middagen med Fine Foods mustiga mörka bröd med ärtcreme och fortsätter med förrätten som än en gång består av favoriten stenbitsrom på toast med salladsblad, tomat, hackad rödlök, crème fraiche, citron och dillkvist. Till detta dricker vi en urgod grüner veltliner från Josef Dockner. Vinet luktar fräscht och ungt och har en svag doft av gröna bananer och gräs. Smaken är frisk och grönt äpple-syrlig samt givetvis pepprig, mer svart än vit.


Ärtkräm (2 port)

Till blomkålssoppa eller som brödpålägg

2 dl frysta ärtor
2 msk färskost (vi kör med Valios laktosfria)
1 st citron(er), pressad
salt och peppar

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärtorna, koka ca en minut. Sila ärtorna och spola under kallt vatten. Låt rinna av. Mixa ärtorna med färskosten och kryddorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar