Avslutningen på middagen blir ytterligare en favorit men tyvärr blev vinvalet inte mitt i prick den här gången. Vi åt en härlig Charlotte Russe och drack en inte fullt lika härlig Château Grillon, en hyfsat billig Sauternes som kändes ganska kantig och vass. Inte så mjuk och aprikoslen som jag vill ha Sauternes.
Receptet på Charlotte Russe kanske ser komplicerat ut men om man bara arbetar metodiskt är det svårt att misslyckas. Mycket disk blir det dock.
Charlotte Russe
Receptet på Charlotte Russe kanske ser komplicerat ut men om man bara arbetar metodiskt är det svårt att misslyckas. Mycket disk blir det dock.
Charlotte Russe
1 rulltårta
3 ägg
1 dl socker
2½ dl mjölk
4 blad gelatin
1 citron
3 dl vispgrädde
Klä en form med tunna skivor rulltårta. Vispa 3 äggulor med 1 dl socker tills det blivit vitt och pösigt. Koka upp mjölken, sjud en minut med äggsmeten och ställ sedan i kylskåp. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Vispa grädden. Raspa lite av skalet från citronen och pressa den därefter. Lös gelatinet och blanda med citronrasp och saft i äggsmeten. Vispa upp äggvitorna. Vänd ned i äggsmeten. Blanda i den vispade grädden, fyll i formen och ställ i kylen tills det stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar