Anpassad sökning

lördag, november 09, 2019

2017 Three Finger Jack Cellars Cabernet Sauvignon East Side Ridge

2017 Three Finger Jack Cellars Cabernet Sauvignon East Side Ridge

Det är något av en gåta varför Sb och importören Enjoy envisas med att genomgående använda siffra istället för bokstäver i namnet för Three Finger Jack. Om man känner sig osäker kan man förslagsvis titta på etiketten... 

Three Finger Jack är ännu ett projekt av familjen Delicato. Enligt den egna hemsidan gör firman endast ett vin men på Sb finns för närvarande två. Dels den cab vi provat men även en Zinfandel gjord på druvor från stockar som är mellan 40 och 100 år gamla. 

Three Finger Jack har tagit sitt namn efter en, vad det sägs, beryktad desperado som i slutet av vilda västern-tiden härjade i området öster om Sacramento. Enligt den ganska intetsägande storytellingen vet ingen var han kom ifrån, hur han förlorade två fingrar eller var han dog...

Det vi vet är att vinet är gjort av 76% Cabernet Sauvignon, 9% Petite Sirah, 8% Malbec och 7% Merlot. Efter jäsning på rostfria ståltankar lagras 80% av vinet på amerikanska och franska ekfat i 8 månader.

Doften domineras av svarta vinbär men vi hittar också sassafras, mörk choklad och vanilj. Smaken är relativt söt. Här finns 5,8 g socker per liter vin. Också i smaken handlar det en hel del om svarta vinbär men också jordgubbar, björnbär och choklad.

Vi dricker Three Finger Jack till hamburgare och det funkar bra. Det är ett habilt vin men sötman gör att det mår bra av något sött i maten. The Finger Jack Cabernet Sauvignon finns i det ordinarie sortimentet på Sb och priset ligger på 149 kr.

Inga kommentarer: