Anpassad sökning

söndag, juli 07, 2019

2016 Barra of Mendocino Cabernet Sauvignon


Detta är en post som blivit liggande länge. Inte för att det handlar om ett dåligt vi utan främst på grund av min tveksamma inställning till vin som vi köper här, men som inte är samma som säljs på vinets "hemmaplan." 

Charles Barra i Mendocino, en bit norr om San Francisco, har odlad ekologiskt i över 20 år. 1997 bestämde han sig för att inte enbart sälja sina druvor utan göra eget vin på dem. Han döpte sin firma till Barra of Mendocino.

På Barra of Mendocinos hemsida finns det i dag vin gjort på druvorna Chardonnay, Pinot Noir, Zinfandel, Petite Sirah och Sangiovese. Där har tidigare också funnits en 100% Cabernet Sauvignon men det hittas inte där nu. Det vin som säljs via Sb:s beställningssortiment (Prime Wine är importör) är gjort på 75% Cabernet Sauvignon, 18% Zinfandel och  7% Petite Sirah.

Mendocino County är beläget en bit norr om San Francisco.
Vinet kostar 129 kr och är KRAV-märkt. Det har en fruktig doft med både mörka och röda bär som svarta vinbär och solvarma jordgubbar. Här finns också mörk choklad, blyertspenna och spår av fatlagring. 25% av vinet har lagrats i ekfat, både franska och amerikanska, under 16 månader.

Även i smaken finns det svarta vinbär men också hallon och jordgubbar, choklad och lakrits. Ett helt OK men ganska enkelt vin.

Vi drack vinet till Bouef Bourgignon med krämiga grits och härligt mjälla vaxbönor. 

Bouef Bourgignon med krämiga grits och vaxbönor.

Inga kommentarer: