Anpassad sökning

måndag, april 22, 2019

2017 Dune Shiraz Blewitt Springs


Denna relativt svala (eller lätta) och trots sin ungdom redan tillgängliga Shiraz, släpptes i Sb:s tillfälliga sortiment i februari. I skrivande stund finns det fortfarande flaskor kvar i en del butiker och jag rekommenderar alla att rusa. 179 kr är ett kap!

Om man inte är tillräckligt snabb eller har långt till butik med vinet å hyllorna, finns det flera varianter av vin från Dune i beställningssortimentet på Sb.  Då handlar det om blandningar med Shiraz och en eller flera andra druvor, förutom för Pyla som saknar Shiraz. Det finns tyvärr ingen info om druvor på Sb:s webbplats och därför kommer en lista nedan. Dune importeras av Johan Lidby.

2017 Mingsha Shan – Shiraz, Fiano 189 kr
2017 The Empty Quarter – Shiraz, Mourvedre, Grenache, Montepulciano 199 kr
2017 Tirari – Nero d’Avola, Negroamaro, Shiraz 179 kr
2017 Pyla – Nero d'Avola, Carignan, Mourvedre, Negroamaro, Montepulciano, Grenache 209 kr

Dune är ett helt nytt projekt av bröderna Peter och Duncan Lloyd. startat 2017 i Blewitt Springs som är en del av McLaren Vale. Bröderna kommer från en vin och matfamilj och efter ett antal år på olika platser i Australien och Europa, återvände bröderna till McLaren Vale och slog ihop sina påsar. Druvorna till vinerna från Dune kommer från en 8 ha vingård som brukas ekologiskt men som saknar certifiering.

2017 Dune Shiraz Blewitt Springs är gjord på 100% Shiraz. Vinet doftar körsbär, vinbär, lakrits och örter. Rär finns en svagt rökig ton och en del läder. Vinet innehåller tanniner men de är väldigt snälla och blugsamma. Körsbär och vinbär återkommer i smaken, som också innehåller hallon och choklad. En aning kärnbitterhet anas också. Gott!

Vi drack vinet till en härlig lasagne som vi gjorde på överbliven Ragù alla Bolognese på högrev.

Lasagne

Inga kommentarer: