Anpassad sökning

söndag, april 07, 2019

2016 Michael David Winery 7 Deadly Zins


När jag tidigare druckit och skrivit om 7 Deadly Zins från bröderna Michael och David Phillips och deras Michael David Winery i Lodi, har jag näst intill bett om ursäkt för det snudd på vulgära vinet. Det tänker jag inte gör denna gång! Något bättre vin än 7 Deadly Zins har jag nämligen svårt att tänka mig till Jalapeño cheese dog mac & cheese. Receptet på denna knasiga men oemotståndliga rätt kommer från Lisa Fain AKA Homesick Texan.  

För att ett vin ska fungera till den heta maten hjälper hög sötma till men för att det ska bli riktigt bra behövde jag kyla vinet en hel del, ner till cirka 12-14° det. Då blev det helt perfekt!

7 Deadly Zins består inte till 100% av Zinfandel. Här finns också en liten andel Petite Sirah. Vinet  har doft av björnbär, blåbär, fat och svartpeppar. I den fruktiga smaken smaken finns det gott om björnbär, körsbär och svarta vinbär men också mörk choklad. Fatlagringen är påtaglig. Vinet har legat 12 månader på amerikanska ekfat. 

Våga gärna prova välkyld 7 Deadly Zins till heta makaroner enligt receptet nedan. 149 pix får man betala för en flaska.


Jalapeño cheese dog mac & cheese

250 g makaroner
3 wienerkorvar
3 msk smör
2 vitlök, finhackad
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3,5 dl riven cheddar
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/4 tsk senapspulver
¼ tsk cayenne
2 dl hackad picklade jalapeños
4 dl krossad jalapeñokryddade potatischips

Sätt ugnen på 200°. 

Koka makaronerna i vatten och salt. Sila och spola med kallt vatten. Dela korvarna på längden. Stek i 1 msk smör på medelvärme tills båda sidorna får fin stekyta. Lägg korvarna åt sidan.

Tillsätt 2 msk smör till stekpannan och stek vitlöken i 30 sekunder. Rör sedan i mjölet. Häll sedan i mjölken och låt koka under omrörning i några minuter. Blanda sedan ner 2/3 av osten och låt smälta. Rör i saltet, peppar, senapspulver och cayenne. Stäng av värmen.

Skär korven i mindre bitar. Rör ner makaroner, korv och jalapeños i ostsåsen. Smaka av och krydda eventuellt ytterligare. Var försiktig med saltet.

Häll makaronerna med osten i en ugnsfast form. Fördela resterande ost ovanpå. Gratinera i ugnen tills osten bubblar vackert. Ta ut formen ur ugnen. Lägg de krossade chipsen ovanpå hela härligheten och servera.

Jalapeño cheese dog mac & cheese

Inga kommentarer: