Anpassad sökning

söndag, oktober 07, 2018

2015 LangeTwins Caricature Red Wine


Sand Point, Ivory & Burt och Caricature är alla vinetiketter från Lange Twins i Lodi. Sedan i slutet av juni finns 2014 Lange Twins Cabernet Sauvignon (199 kr), 2015 Caricature Red Blend (199 kr) och 2015 Ivory & Burt Zinfandel (179 kr) i beställningssortimentet på Sb. Vinerna importeras av Granqvist Beverage House.

Lange Twins är bröderna Randall och Brad Lange som driver firman tillsammans med sina fem barn och deras familjer. Exakt vad alla sysslar med är dock oklart. Jag hittar ingen info om detta. Storytelling?  Firman har i alla fall två vinmakare och ingen av dem heter Lange i efternamn. 

2015 Caricature är en blandning med 72% Cabernet Sauvignon,  20% Zinfandel, 4% Petite Sirah,  2% Sangiovese och 2% Tannat. Vi hade redan på förhand info om att vinet  är lite åt det söta hållet. Därför valde vi att dricka det till mat med aning sötma.  Det fungerade utmärkt och var nog en förutsättning för att vinet skulle falla mig i smaken.

Doften är fruktig med körsbär, hallon och svarta vinbär som kryddats upp med svartpeppar och ek. Smaken är, som sagt, lite åt det söta och till och med syltiga hållet. Här finns vinbär, hallon och plommon tillsammans med chark och choklad.

Ett helt OK vin men kanske inget jag kommer att fylla källaren. För att vinet ska komma till sin rätt kräver det att maten anpassas med sötma eller heta kryddor.

Grillad kyckling med bbq-bönor, majs och lite riven feta.

Inga kommentarer: