Anpassad sökning

lördag, september 22, 2018

2015 Bogle Zinfandel Old Vine


2015 Old Vine Zinfandel från Bogle finns i skrivande stund inte att köpa på SB. Jag vet inte varför. Vinet, som importeras av Divine, har funnits i sortimentet sedan 2005. Importörtbyte på gång kanske?

Bogle drivs av syskonen Warren, Jody och Ryan Bogle. Bogle har flera egna vingårdar men köper också in druvor från kontakterade odlare i olika områden runt om i Kalifornien. 

Rankorna som ger frukt åt firmans Old Vine Zinfandel, är mellan 60 och 80 år gamla. Vinet har spenderat 12 månader på amerikanska ekfat. Hur stor andel av dessa som var nya har jag inte lyckats ta reda på men förmodligen en hel del. Att vinet legat på ekfat är ganska uppenbart, både i doft och smak.

Annars handlar doften till stor del om mörka bär. Mest björnbär men här finns också moreller och blåbär. Vi hittar även en örtig ton som drar åt mynta och om vi anstränger oss hittar vi också svartpeppar. Smaken är ganska söt och fruktig med körsbär, plommon och björnbär, tillsammans med svartpeppar och en trevlig syra och några små, ganska snälla tanniner. 

En knappt godkänd enkel zin som tack vare blåbärssåsen fungerade helt OK till vår fläskfilé.med duchessetoppar och kokt grön sparris. 

Fläskfilé med blåbärssås, duchessetoppar och kokt sparris.

Inga kommentarer: