Anpassad sökning

onsdag, februari 12, 2014

2012 Gnarly Head Viognier


Det är svårt att inte gilla Gnarly Head Viognier. Åtminstone inte om man dricker det till lite småhet mat som våra körbullar som vi gjorde på en blandning av högrev och rökt, lite syrlig påläggskorv. Köttbullarna stekte vi och lade sedan över i en sås på kokosmjölk med bland annat röd currypasta.

Gnarly Head Viognier är självklart inte något stort vin. Det tillverkas av Gnarly Head i Lodi som ägs av storfirman Delicato. Vinet finns på flera marknader i Europa men på Gnarly Heads hemsida lyser det med sin frånvaro. Enligt den svenske importören är Viognier enda råvaran men jag tror dem inte. När vi drack årgång 2009 av det här vinet utgjorde Viognier 75% av druvmaterialet och jag misstänker att det är ungefär samma i dag.


Den eldighet vi hittade i vinet då finns inte i den aktuella årgången. I den extremt fruktiga doften finns melon, ananas, gula äpplen, fläder och päronsplit. I munnen är vinet mycket mjukt och ganska smörigt. Här finns äpple, apelsin, honung, fruktsoda och en hel del fat. 2012 Gnarly Head Viognier är lättklunkat och lättgillat. Det lämnar få bestående intryck en vem hade väntat sig det?

Köttbullar i röd currysås med ris.

Inga kommentarer: